DUTCH PRO WRESTLING PRESENTS… GRAND SLAM 2015 - Enter The Dragon!

Op zondag 1 november aanstaande keert Dutch Pro Wrestling terug naar de HOEKSTEE, te Hoek van Holland, voor onze jaarlijkse spectaculaire Supershow GRAND SLAM! Ook dit jaar presenteren we weer de beste worstelaars van Nederland in actie; aangevuld met bekende namen bekend van WWE, WCW & TNA!

Als eerste kunnen we bekend maken dat niemand minder dan voormalig NWA World Heavyweight Champion RICKY "THE DRAGON" STEAMBOAT voor het eerst naar Nederland zal afreizen om aanwezig te zijn tijdens de 2015 editie van Grand Slam!

Ricky Steamboat pic

De voormalig WWE Intercontinental Champion - een titel die hij wist te winnen tijdens WrestleMania III in een legendarische wedstrijd tegen "Macho Man" Randy Savage - werd in 1953 geboren en maakte in 1976 zijn worsteldebuut bij de American Wrestling Association (AWA).

In 1977 maakte hij zijn debuut voor de National Wrestling Alliance (NWA) waar hij het al snel aan de stok kreeg met de topster van de promotie: Ric Flair! De volgende 8 jaar zou hij zijn carriere opbouwen bij de NWA, en wist hij tot drie keer toe de NWA United States Championship te winnen. Vandaag de dag is deze titel beter bekend als de WWE United States Championship. Daarnaast wist hij ook tot 6-keer toe de NWA World Tag Team Championship te winnen. Ook wist hij twee maal de NWA World Television Championship te winnen.

flairsteamboat  018 flair steamboat pwi 0003 2644417623

Tijdens zijn tijd bij de NWA deelde hij de ring met legendarische namen als Sgt. Slaughter, Rowdy Roddy Piper, Wahoo McDaniel en Tully Blanchard.

 114649154 1374404

In 1985 maakte hij de overstap naar de World Wrestling Federation (WWF) waar hij debuteerde als Ricky "The Dragon" Steamboat, een bijnaam die hem de rest van zijn carriere bij zou blijven. Tijdens de eerste editie van WrestleMania versloeg de Dragon Matt Borne, die later bekend zou worden als Doink The Clown.

Dragon Ricky

Zijn eerste grote vete binnen de WWF was met Don Muraco en Mr. Fiji. Zijn vetes met Jake "The Snake" Roberts en "Macho Man" Randy Savage zijn echter legendarisch. Jake Roberts viel Steamboat aan voor een wedstrijd en trakteerde hem vervolgens op een DDT op het betonnen arenavloer. Steamboat wist uiteindelijk de vete in zijn voordeel te beslissen door Roberts in een Snake Pit Match te verslaan.

ricky the dragon steamboat photostudio by windows8osx d5i1rdn

In 1986 opende Steamboat de jacht op de Intercontinental Championship van de Macho Man. Tijdens een aflevering van WWF Superstars viel Randy Savage Ricky Steamboat aan met de ringbel en schakelde hem uit. In januari 1987 was hij weer herstelt en keerde hij terug naar de ring om Savage opnieuw uit te dagen. De langverwachte wedstrijd vond plaats tijdens WrestleMania III waar the Dragon eindelijk zijn wraak wist te behalen door Savage te verslaan voor de titel.

steamboatsavage

Randy Savage VS Ricky Steamboat

De wedstrijd werd uitgeroepen tot de wedstrijd van het jaar, en wordt nog altijd beschouwd als één van de beste, zou niet de beste, WrestleMania wedstrijden ooit!

tumblr mkn5mvb9I91rsc22uo1 500

Na een vete met Hercules wist in juni the Honky Tonk Man Steamboat te verrassen en de Intercontinental Championship te veroveren. Na vetes met Rick Rude en Greg "The Hammer" Valentine besloot The Dragon om in 1988 de WWF te verlaten.

WCW 370
In januari 1989 keerde hij terug naar de NWA, en dan voornamelijk naar de grootste organisatie binnen de NWA: World Championship Wrestling (WCW). In februari nam Steamboat het op tegen de NWA World Heavyweight Champion Ric Flair tijdens een evenement de Chi-Town Rumble genaamd. The Dragon wist de Nature Boy te verslaan en daarmee de Titel te winnen. In mei verloor hij de Titel weer terug aan Ric Flair.

steamboat flair  rickysteamboat005tt9

Na een vete met Lex Luger verliet de Dragon WCW weer en was hij in 1990 voornamelijk in Japan actief waar hij de ring deelde met the Great Muta. In 1991 keerde hij terug naar de WWF waar hij de ring deelde met onder andere Haku, Paul Roma en the Warlord. Tegen het einde van het jaar zat zijn tweede periode bij de WWF er echter alweer op.

Ricky Steamboat and Dustin Rhodes

Na de WWF te hebben verlaten keerde hij wederom terug naar WCW waar hij tijdens zijn eerste wedstrijd terug de WCW World Tag Team Titles samen met Dustin Rhodes (a/k/a Goldust) wist te winnen. Vervolgens kreeg hij het aan de stok met Rick Rude.

Tussen 1992 en 1993 wist hij tot twee maal toe de WCW Television Championship te verslaan. De eerste keer door "Stunning" Steve Austin te verslaan, die later wereldberoemd zou worden als "Stone Cold" Steve Austin. Na de Titel aan voormalig Dutch Heavyweight Champion Scott Steiner te hebben verloren wist hij bijna een jaar later de Titel terug te winnen door Paul Orndorff te verslaan, waarna hij de Titel aan William Regal verloor. Tussendoor wist hij samen met Shane Douglas wederom de WCW World Tag Team Titles te winnen.

In 1994 wist hij Steve Austin te verslaan voor de WCW United States Championship, maar tijdens de wedstrijd liep hij een rugblessure op, waardoor hij gedwongen werd om de titel af te staan en zijn worstelcarrière voorbij was.

In 2002 keerde Ricky Steamboat terug naar de ring bij Total Nonstop Action Wrestling (TNA) waar hij actief was als scheidsrechter. Ook was hij te zien in de Ring Of Honor ring.

ricky steamboat milestone 02 crop north

In 2005 keerde hij als WWE Legende terug naar World Wrestling Entertainment (WWE) waar hij de rol van "WWE Agent" ging vervullen. Ook was hij actief als scheidsrechter tijdens deze periode. In 2009 werd hij opgenomen in de WWE Hall Of Fame.

hall of fame 1a

Jericho v Legends 775951a

Ook keerde hij terug naar de ring nadat hij was aangevallen door Chris Jericho. Samen met WWE Legendes Jimmy "Superfly" Snuka en "Rowdy" Roddy Piper wist Steamboat tijdens WrestleMania XXV Jericho te verslaan. Tijdens Backlash van dat jaar wist Jericho echter de Dragon te verslaan.

10022890

De afgelopen jaren is hij ook actief geweest als trainer bij NXT en als officiële WWE Ambassadeur!

Op 1 november aanstaande zal RICKY "THE DRAGON" STEAMBOAT naar Nederland reizen om aanwezig te zijn tijdens de 2015 editie van GRAND SLAM!

Kaarten voor DPW Grandslam 2015, zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop!

  • Show Datum: zondag, 01 november 2015
  • Aanvang Show: 19:00 uur
  • Deur Open: 18:30 uur
  • Venue: Leuningjes, Poeldijk

facebook     twitter     youtube     google     rss

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK